top of page

Missie

Met ons prachtig land hebben wij, Jeannette en ik als missie om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van ieder die daarvoor open staat. We leren duurzaam te leven met de natuur, elkaar en onszelf. We verzorgen ons land en voedselbos met onze zorgboerderij De Groene Boerderij.

Met de zweethutten bieden wij iedereen de mogelijkheid terug te gaan naar onze oorsprong en de antwoorden vinden die ons richting geven in ons leven. 

Amber en Jeannette Groeneveld

IMG_4867.JPG

Onze zweethutten en onze missie

De zweethutten liggen in een voedselbos dat door onze zorgboerderij 'De Groene Boerderij' is aangelegd. Omdat onze kernwaardes duurzaamheid en ontwikkeling zijn, is ons motto:

'Duurzaam leren leven met de natuur, elkaar en onszelf'

De stenen verwarmen wij niet met open vuur, maar met op groene stroom lopende ovens. Op deze manier stoten we geen fijnstof of CO2 uit.

Amber Groeneveld

Al 20 jaar leef ik samen met mijn vrouw Jeannette en onze dochter Liv op ons prachtige stukje land in Den Ilp. We leven samen met honden, katten, paarden en kippen op onze 2 hectare. Natuur is mijn grote passie en inspiratiebron en ieder jaar verwonder ik mij weer meer over haar kracht en schoonheid. Bij de manier waarop de indiaanse traditie de natuur als medicijn en leidraad voor het leven gebruikt, voel ik mij al jaren heel erg thuis. Toen de hut mij vond, en ik de eerste hut in ging, had ik het gevoel thuis te komen. Samen met elkaar rond de put in hut zitten gaf mij zo'n rust en onmiddellijke verbinding met mezelf, wat na het verhitten van de hut alleen maar meer en meer werd. Een onvergetelijke ervaring met de volgende dag een migrainestaartje. Toch wilde ik zo snel mogelijk weer de hut in, en ik heb nooit meer hoofdpijn gehad. Sterker nog, de hoofdpijn gaat nu weg in de hut. Na talloze hutten te hebben bijgewoond was mijn verlangen zo groot om zelf te gaan watergieten, dat ik een opleiding ben gaan volgen. Nu giet ik met veel passie, rust en openheid de hutten op mijn eigen land! Trots ben ik. 

Amber Groeneveld

bottom of page